Zelenina na všechny způsoby aneb nabažte se dosyta úrody ze zahrádky

z4-336x280.gif

Máte-li za domkem zahrádku, tak určitě i vy moc dobře víte, že jeden rok se zeleniny urodí více, jiný zase méně. Nastane-li ten lepší případ, kolikrát nevíte, co už máte s vypěstovanými plody dělat. Okurky a rajčata posíláte po příbuzných, zavařujete a konzumujete syrové. Co ale dělat, aby se vám zelenina nepřejedla a neměli z ní místo požitku neštěstí? Co takhle ji připravit na spoustu různých způsobů!

Kečup, marmeláda, či lečo

Nejčastěji pěstujeme na záhonkách rajčata, okurky a papriky. Tato zelenina je skvělá jako příloha k masu, rohlíku, či se z ní dá připravit chutný salát, který vytvoříte během chviličky ve vaší prostorné moderní kuchyni. Rajčata můžete zavařovat, sušit, či z nich dělat domácí kečup. Okurky se dají též připravovat na více způsobů. Zavařené, či kvašené okurky se jedí celoročně, a to také téměř ke všemu. Papriky můžete naplnit mletým masem a konzumovat je k rajské omáčce, či je podusit a dát do leča. Další, velice oblíbené druhy zeleniny jsou cuketa, či červená řepa. Tyto potraviny jsou velice zdravé a plné vitamínů, tak se nebojte a dopřávejte je v hojném množství.

Marmel
</div>


            <div class=
Zelenina na všechny způsoby aneb nabažte se dosyta úrody ze zahrádky
Ohodnoťte příspěvek